Alles Wat Je Moet Weten Over Financiële Lease Auto’s en Occasion Lease

Als je ooit hebt overwogen om een auto te leasen, dan heb je waarschijnlijk gehoord van termen als ‘financial lease auto‘ en ‘occasion lease’. Maar wat betekenen deze termen precies en wat zijn de voordelen van deze leasevormen? In dit artikel gaan we in op deze vragen.

Wat is financiële lease?

Financiële lease is een vorm van leasing waarbij je als ondernemer een auto kunt leasen zonder dat je daarvoor eerst een grote investering hoeft te doen. Het is een vorm van financieren waarbij de leasemaatschappij de auto koopt en jij deze vervolgens in termijnen terugbetaalt.

De basis van financiële lease

Bij financial lease auto ben je economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto op jouw balans staat en dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud en de verzekering van de auto. Aan het einde van de leaseperiode, als alle termijnen zijn betaald, wordt je ook juridisch eigenaar van de auto.

Verschil tussen financiële lease en andere leasevormen

Het belangrijkste verschil tussen financiële lease en andere vormen van leasing, zoals operationele lease, is dat je bij financiële lease zelf verantwoordelijk bent voor het beheer en onderhoud van de auto. Bij operationele lease neemt de leasemaatschappij deze taken op zich.

Voordelen van financiële lease auto’s

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het leasen van een auto op financiële basis. Laten we er een paar bekijken.

Financiële voordelen en flexibiliteit

Een van de grootste voordelen van financial lease auto is de financiële flexibiliteit die het biedt. Je hoeft niet in één keer een groot bedrag te betalen, maar spreidt de kosten over een langere periode. Dit kan helpen om je cashflow te beheren en je bedrijf draaiende te houden.

De invloed op je bedrijfsbalans

Omdat je bij financiële lease economisch eigenaar bent van de auto, komt deze op je balans te staan. Dit kan gunstig zijn voor de financiële ratio’s van je bedrijf. Bovendien kun je de btw op de aankoop en het onderhoud van de auto terugvragen.

Wat is een occasion lease?

Een occasion lease is simpelweg het leasen van een tweedehands auto. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn als je op zoek bent naar een goedkopere manier om een auto te leasen.

Het concept van occasion lease

Bij occasion lease kies je voor het leasen van een tweedehands auto in plaats van een gloednieuwe. De auto’s zijn vaak maar een paar jaar oud en verkeren nog in uitstekende staat. Het grootste voordeel van occasion lease is dat de maandelijkse kosten vaak lager zijn dan bij het leasen van een nieuwe auto.

Voordelen van het leasen van een occasion

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een occasion lease. Hier zijn enkele voordelen.

Kostenbesparingen en waar voor je geld

De grootste aantrekkingskracht van occasion lease is waarschijnlijk de kostenbesparing. Omdat de auto al eerder is gebruikt, is de afschrijving al deels verwerkt in de prijs. Dit betekent dat je minder per maand betaalt dan wanneer je een nieuwe auto zou leasen.

Hoe kies je de juiste leaseovereenkomst?

Het kiezen van de juiste leaseovereenkomst kan lastig zijn. Hier zijn enkele tips om je te helpen met je beslissing.

Tips voor het kiezen van de juiste leaseauto

Voordat je een leaseovereenkomst tekent, is het belangrijk om goed na te denken over wat je precies nodig hebt. Hoeveel kilometers denk je te gaan rijden? Welk type auto past het beste bij jouw behoeften? Door deze vragen te beantwoorden, kun je gemakkelijker de juiste auto kiezen.

Het belang van het lezen van de kleine lettertjes

Lees altijd de kleine lettertjes voordat je een overeenkomst ondertekent. Zorg ervoor dat je begrijpt wat er in de overeenkomst staat en wat je rechten en plichten zijn. Als je iets niet begrijpt, vraag dan om opheldering voordat je tekent.

Veelgestelde vragen over financiële lease en occasion lease

In dit laatste gedeelte van het artikel zullen we enkele van de meest gestelde vragen over financiële lease en occasion lease beantwoorden.